Achtergrond

Issuescanner is voortgekomen uit een lange en zeer brede praktijk op het gebied van crisismanagement, crisiscommunicatie en issuemanagement.

Daarbij komt het in de praktijk vaak voor dat een crisis begint als een issue dat nauwelijks meer te beheersen is. Als de zaken vervolgens inderdaad uit de hand lopen, gaat de fase van crisismanagement in. Communicatie is dan meestal het belangrijkste instrument. Want crisismanagement is het managen van de situatie en daarbij zijn interacties met belanghebbenden en belangstellenden van essentieel belang.

Tegelijkertijd wordt vaak de fout gemaakt dat communicatie het antwoord is op alle vragen die crisismanagement stelt. Issuescanner beschikt over een breed arsenaal om crises effectief te beëindigen met achterlating van zo min mogelijk sporen zodat u niet tot in lengte van dagen erdoor achtervolgd wordt.

 

Issuescanner is opgericht door Albert Holtzappel. Opgeleid als bedrijfseconoom ging hij aan de slag op het hoofdkantoor van ING om vijf jaar later de overstap te maken naar de journalistiek.  Na weer vijf jaar deed hij bureau-ervaring op waar hij ook het vak van issuemanagement leerde met onder meer grote opdrachten voor VNO-NCW, (lagere) overheden, bedrijven en NGO’s (m.n. Goede Doelen). Wederom vijf jaar later werd Albert woordvoerder van Heineken N.V. waar hij zich, als gevolg van de sterke internationale expansie van het bedrijf, toelegde op crisismanagement. Na zeven jaar Heineken werd hij ‘global head external communication’ bij ABN AMRO Asset Management en bij de opsplitsing van het concern begon hij zijn eigen praktijk als crisismanager. Deze praktijk zette hij vervolgens vier jaar voort bij een groot bureau dat crisiscommunicatie als specialisme heeft.